Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Monday, April 29, 2013

17 Perkara Baru PRU-13

7 comments:

 1. Undi Tok Sahak diLonggeng. Undi Haji Abu kek Ampangan. Hidup BN!!

  ReplyDelete
 2. dato sahak lg?selama 15 thn sudah diberi amanah..dan hanya penuhkan perut konco yg pndai bodek dan menjilat2x nya, dijadikan pemimpin.walhal ramai lagi penduduk yg fakir..dan lebih memerlukan patut menerimanya..didunia mungkin selamat..di akhirat??fikirkanlah..kte semua akan disoal..calon begini hendak dipilih mnjdi pemimpin?undilah BEBAS..undilah hj zulkifli b abdullah...

  ReplyDelete
 3. wHY maintain a defective administration when it is proven to be corrupt but also continue to be hated by the masses ...

  The ONLY and MAIN reason why UMNO is fighting hard to WIN - is because it needs to keep the many skeletons it has kept hidden remain hidden.

  The 6th of MAY will mean the end of BN and UMNO, it will be the day people the likes of ROSMAH MANSOR, TAIB MAHMUD, NAJIB himself,TENGKU ADNAN,ZAHID HAMIDI, NAZRI AZIZ, ISA SAMAD,MUSA AMAN, CHUA SOI LEK, past BN leaders MAHATHIR MOHAMAD,SAMY VELLU, RAHIM THAMBY CHIK, SHAHRIZAT JALIL will liken to be the DAY the ANGEL of DEATH will be staring in their FACES,

  It will be the day that they had wished that they had never been bORN into this WORLD, and had never entered POLITICS,

  IT will be JUDGEMENT DAY for them causing many to suffer STROKE, HEART ATTACKS, CHRONIC DEMENTIA

  IT will be a DAY of CELEBRATION for the new FOUND FREEDOM and JUSTICE for the MILLIONS of MALAYSIAN

  IT will be the DAY the BATTLE by many will be remembered

  AND many in the CIVIL SERVICE, will begin to wonder what will happen them for their wrong doing in helping their masters remain in POWER. The likes of the EC Chairman, the likes of the Chief Secretary to the Cabinet, the likes of the FALSE Attorney General .... probably be will be shitting in their PANTS ....

  6 days to GO - MALAYSIA will once again be INDEPENDENT and time for the population to celebrate.

  I personally hope to see the day ROSMAH hauled to KAMUNTING or JEREJAK

  ReplyDelete
 4. UNDILAH BEBAS DI LENGGENG...

  ReplyDelete
 5. Calon bebas iaitu Saudara Zulkifli Abdullah, walaupun menghadapi kekangan kewangan sepertimana semua calon bebas yang bertanding, dia mempunyai kelompok penyokong yang terus membantu. Di sekitar beberapa buah kampung yang JS lalui nampak ada banner dan bunting calon bebas dipasang. Ramai juga yang akan memberi undi kepada beliau walaupun menurut beberapa pengundi di Lenggeng daripada mengundi Dato Ishak , lebih baik mengundi calon bebas. Rata-rata pengundi Lenggeng benci dengan calon BN ini. Ia mungkin berpunca tiada usaha Dato Ishak yang telah menjadi ADUN di Lenggeng selama 3 penggal tetapi tiada apa-apa perubahan yang dilakukan di Lenggeng.-jembalang senja.

  UNDILAH CALON BEBAS di lenggeng..undilah hj zulkifli b abdullah..KATAKAN XNAK PADA DATO SAHAK...

  ReplyDelete
 6. Kepada Semua Pengundi Di Lenggeng:
  Undi anda sangat penting bagi menukar lanskap politik kawasan Lenggeng supaya tidak terlepas kepada pengkhianat seperti Dato Sahak. Dia anak haram yang berhati syaitan dan iblis.
  Tiada ada perasaan membantu rakyat di Lenggeng jika diberi kuasa.
  Cita-cita Dato Sahak adalah untuk mengumpul kekayaan diri demi untuk diri sendiri dan balaci2 dia. Selama ini tiada apa usaha dia untuk membantu orang Lenggeng. Baru sekarang dating ke Lenggeng merayu undi dan berucap mengikut skrip lama.
  Tiga puluh tahun dulu hal janda dan sekarang masih bercerita dia anak janda. Kenapa dia anak janda adalah kerana emak dia diceraikan oleh ayah dia bernama Ismail setelah Ismail tahu yang emak Sahak berlaku curang hingga membuntingkan Sahak. Ayah sebenar Sahak ialah koleng.

  ReplyDelete
 7. bangunlah rakyat dilenggeng..bukalah mata..undilah calon bebas dilenggeng..unilah hj zulkifli b abdullah...

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive