Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Tuesday, April 9, 2013

Oghe Pas RIAK

Assalamualaikum...

Puak-puak Pas mengatakan bahawa UMNO telah memutarbelitkan kata-katanya berhubung solat orang UMNO tidak dapat pahala.


Tetapi alangkah bagusnya kalau Nik Aziz cakap macam ni - "Kita oghe isle ni kalu semayang untuk riak menunjuk-nunjuk tak dapat pahala!" 

Lagi mudah nak faham...

Atau Tuhan nak tunjuk...

Sebab ni kot... hehehe!


2 comments:

 1. Kahkahkah. Bilo tekono kat oghang pas konon diputarbelit. Bilo mahathir bagi perumpamaan pasal devil, dorg putar belit boleh pulak? Bangang pencacai pas ni.

  ReplyDelete
 2. haaahaa....
  betul la tue...
  org riak mmg xditerima amalan...
  org PAS nie byk gak yg riak kut...
  hhehehehe...
  org BN bila nak promosi tutup aurat lak...
  gua tengok rosmah aka isteri najib pemimpin negara xtutup aurat pun lagi....
  Ustaz kata tutup aurat ute wajib....

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive