Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Thursday, April 11, 2013

Pas BUKAN Ad-Din

Pas bukan Agama. Agama bukan Pas.
Nabi Muhammad saja teramat istimewa.

Manusia biasa akan di uji dengan bermacam TA.

MahkoTA.
TAhkTA.
HarTA
WaniTA
KereTA
TAnah
TAwadukkan
TAkwaan
CinTA.
KehebaTAn peTAh.
Nik Aziz manusia biasa.
Orang KelanTAn kerja KL amat selesa dan tidak di uji dengan Air Tanah balak dan semua orang Kelantan di KL rasa hebat lah 1Malaysia. TAkiah.
Balik Ke KelanTA teTAp undi pangkah bule.
TAkiah.
Hebat lah kiTA semua.


7 comments:

 1. betul ke PAS nie...?????
  betul ke nyayi gospel...???
  xdengar pun.....
  ada video ngan pengakuan sekali tak...????
  bleh buat artikal nie....

  ReplyDelete
 2. Din meliputi segala aspek kehidupan.
  Ramai yg lupa, tak faham atau mungkin tak tahu bg org Islam beza dgn yg bukan Islam, bg mrk din mrk dan bg kita din kita, begitu juga din yg diterima dan dianggap ibadah hanyalah din Islam.

  ReplyDelete
 3. yup betul tue....
  tapi betul ke berita nie...????

  ReplyDelete
 4. nak dengar pas nyanyi gospel ala church? cari di youtube masa tarikh keputusan bicara anwar. heh.

  ReplyDelete
 5. bleh bagi dia punya tajuk tak..????
  nak dgr gak nie...

  ReplyDelete
 6. tapi memang conferm yg nyayi tue orang PAS kan...
  bukan orang parti laen...

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive