Feel free to email us at panehmiang@ymail.com.

Friday, April 12, 2013

Breaking News

PENGUMUMAN TERGEMPAR: 

"TUAN GURU DATO DR HARUN DIN MENGISYTIHARKAN UNTUK KELUAR DARI PAS BERKUATKUASA HARI INI. MENURUTNYA PERJUANGAN PAS SUDAH JAUH MENYIMPANG, TIDAK RELEVAN SERTA MELANGGAR ETIKA DAN TATA SUSILA ISLAM. SEHUBUNGAN DENGAN ITU MARKAS PAS SELURUH NEGARA AKAN DIBUBARKAN. TUAN GURU DATO DR HARUN DIN JUGA MENYERU AGAR SEMUA PENYOKONG PAS KEMBALI PADA ISLAM DAN MENYOKONG KERAJAAN DI BAWAH PIMPINAN YAB PERDANA MENTERI." 


*PS: Ramai peminpin PAS mula keluar parti akibat perjuang parti PAS adalah untuk kepentingan peribadi.

11 comments:

 1. alhamdulillah.. bestnya!!! detik yg ditunggu2.. pas n umno bersatu.. hope this is true

  ReplyDelete
 2. berharap benarlah berita ini benar sebenar benarnya tiada lain yang benar - alhamdullillah

  ReplyDelete
 3. Hahaha harap melayu jd cerdik...pjuangan islam perlu terus.tolak dakyah jahat parti setan yg dikenali.itu amat jelas lorrr

  ReplyDelete
 4. fitnah lg puak2 ni x takut dosa ke dhla kamu fitnah tu org2 alim cuba like fanpage dr harun din dia tgh sibuk kempen kat arau skang ni dan dia ada kuar kenytaan mengatakn semua ahli keluarga beliau adik beradik menantu cucu cicit semuanya adalah ahli pas

  ReplyDelete
 5. Kamu tu langsung tak takut dosa ke bersenggama dgn fahaman sesat parti anak2 syaitan ni..

  ReplyDelete
 6. Desperado sgt pencak, jgn ekau pulak dituduh tiada telur sampai nak umum calon 10 haribulan pun tak mampu.

  ReplyDelete
 7. umno dan pembohongan tak blih dpisahkan

  ReplyDelete
 8. Alhamdulilah....

  ReplyDelete
 9. utusan malaysia
  "Haron Din nafi keluar Pas"

  http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20130413/po_17/Haron-Din-nafi-keluar-Pas

  ReplyDelete
 10. sapa yang menipu nie...???
  paneh miang atau utusan malaysia...???

  ReplyDelete
 11. den ni penyokong umno, tp nasihat den kek blogger... klu x pasti laie apo cerito sebonar... jgnlah dikobakan dulu... klu dh buek salah... jgn mendiam yo... poie mintak maap... perbotoikan apo yg patut... sekian.

  ReplyDelete

Surah Al-Baqarah, Ayat 120

"Bukan orang Yahudi, ataupun Nasrani yang akan menerimamu, melainkan jika kamu mengikut agama mereka. Katakan,"Hanya petunjuk Allah sahaja yang benar" Jika kamu menyetujui kehendak mereka, setelah kamu menerima ilmu pengetahuan, kamu akan dapati tidak ada satu perjanjian ataupun penyokong dapat menolongmu dari Allah."

Surah Al-Baqarah, Ayat 216

"Kamu diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya."

Surah Al-Imran, Ayat 28

"Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang- orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman. Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu). Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali."

Surah Al-An'aam, Ayat 67

"Tiap-tiap khabar berita mempunyai masa yang menentukannya (yang membuktikan benarnya atau dustanya); dan kamu akan mengetahuinya."

Surah Ar-Ra'd, Ayat 11

"Bagi tiap-tiap seorang ada malaikat penjaganya silih berganti dari hadapannya dan dari belakangnya, yang mengawas dan menjaganya (dari sesuatu bahaya) dengan perintah Allah. Sesungguhnya Allah tidak mengubah apa yang ada pada sesuatu kaum sehingga mereka mengubah apa yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki untuk menimpakan kepada sesuatu kaum bala bencana (disebabkan kesalahan mereka sendiri), maka tiada sesiapapun yang dapat menolak atau menahan apa yang ditetapkanNya itu, dan tidak ada sesiapapun yang dapat menolong dan melindungi mereka selain daripadaNya."

Blog Archive